Bărbat din Ilfov, ridicat de DIICOT pentru propagandă teroristă

DIICOT
DIICOT

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, cetăţean român de naţionalitate palestiniană, este cercetat de procurorii DIICOT pentru implicare în promovarea unor mesaje specifice organizaţiilor teroriste.

El este suspectat că se afla într-o etapă „avansată” de radicalizare şi că se instruia cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Conform Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, dosarul privindu-l pe bărbatul de 30 de ani a fost deschis la sesizarea Serviciului Român de Informaţii.

Promova în mediul online

”Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste” se arată în comunciatul DIICOT.

Joi, procurorii împreună cu ofiţeri de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut o percheziţie la domiciliul suspectului situat pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel