Bărbat din Hunedoara mort din cauza GRIPEI PORCINE

Sebastian Florea / 15 ian 2020 / 18:43

Un bărbat de 76 de ani, nevaccinat, a murit din cauza gripei porcine, la Spitalul Municipal Hunedoara. Acesta este primul deces din județ, în acest sezon, la care a fost confirmat virusul gripal AH1N1.

Bărbatul în vârstă de 76 de ani, din judeţul Hunedoara, care a murit din cauza gripei avea şi alte boli și nu era vaccinat antigripal, conform Mediafax.

Am avut raportate patru cazuri suspecte de gripă. Au fost trimise la Institutul Cantacuzino, așa este protocolul. Au venit rezultatele, pentru trei a fost infirmat diagnosticul de gripă, pentru o persoană de 76 de ani s-a confirmat gripa de tip AH1N1, acea gripă pandemică, cunoscută cu denumirea de gripă porcină. Din păcate, persoana a decedat marți, am fost anunțați de către Spitalul Municipal Hunedoara. (...) Persoana prezenta și multiple afecțiuni cronice. A fost internată în data de 8 ianuarie", a declarat, joi, pentru sursa citată, Cecilia Birău, medicul șef al DSP Hunedoara.

În ultima săptămână, în Hunedoara au fost înregistrate peste 900 de persoane cu infecţii acute respiratorii, dintre care aproximativ 300 au fost cazuri de pneumonie.

În judeţ au fost vaccinate gratuit împotriva gripei peste 30.000 de persoane, cu 4.000 mai multe ca anul trecut.