Bărbat din Coreea de Nord, mărturii șocante: "Am văzut cum o femeie și-a mâncat bebelușul. Au început executările"

Gim Gyu Min a crescut în Coreea de Nord, iar viața din această țară, care i se derula sub ochi, zi de zi, a lăsat urme adânci. Pentru că lupta împotriva regimului impus de familia Kim, a ajuns de mai multe ori la închisoare. Mărturiile sale sunt cu adevărat șocante.

Bărbatul mărturisește că viața a început să devină din ce în ce mai grea, după anii '90, când s-a instalat fometea în țară. Două milioane de oameni au murit în acea perioadă, potrivit unui raport recent.

"Dacă te plimbai prin orașele din Coreea de Nord, excepție făcând Phenianul, puteai vedea peste tot cadavrele celor care muriseră de foame. Oamenii mureau peste tot", spune Gim Gyu Min.

"O femeie și-a mâncat copilul. Oamenii își mâncau rudele"

Unele femei, înnebunind de foame, ajunseseră să-și mănânce bebelușii: "Am văzut cum o femeie a fost arestată, după ce și-a mâncat copilul. Când oamenii au început să-și sacrifice rudele și să le mănânce, au început și execuțiile publice. Am văzut numeroase astfel de scene, dar autoritățile nu menționau niciodată că este vorba de canibalism. Toată lumea trebuia să asiste la execuții. Persoanele condamnate erau duse în spatele unei cortine, loviți în cap până la inconștiență, apoi erau legați și împușcați", potrivit metro.co.uk.

Min a fost condamnat la moarte pentru că a distrus portretul fondatorului țării, Kim Il-sung. Bărbatul povestește că a început să asculte emisiuni radio din Coreea de Sud și a renunțat la studiile universitare, gestul său fiind considerat o crimă împotriva statului.

Vezi și: Dieta de primăvară. Slăbești rapid pănâ la 8 kilograme

"Am înghițit un cui"

"În timp ce stăteam în celulă, un prieten m-a vizitat și m-a anunțat că voi fi executat. Sincer, am crezut că moartea este mult mai decentă decât să mai trăiesc în această țară. Însă, am decis să mai încerc încă o dată să evadez. Am înghițit un cui pentru a mă lăsa să plec. Când înghiți astfel de obiecte, ele circulă prin intestine, iar dacă nu este înlăturat imediat poate provoca hemoragii interne care duc la deces. M-au lăasat să merg la spital, de unde am și reușit să evadez", își amintește Gim Gyu Min.

Ajuns în China, s-a îndrăgostit de o femeie, însă un alt bărbat l-a denunțat autorităților din Coreea de Nord. Astfel, a ajuns într-o tabără de refugiați, unde prizonierii erau bătuți și torturați. Întorcându-se în închisoarea din Coreea de Nord, bărbatul a fost martorul unor fapte îngrozitoare. Femeile erau violate și obligate să avorteze. Cele care scăpau erau traficate drept sclave sexuale, iar apoi erau vândute familiilor bogate drept menajere.

Taberele au devenit atât de aglomerate, încât autoritățile au decis să-i ierte pe cei care susțineau că au ajuns în China căutând mâncare. Așa a scăpat și Gyu Min. La câțiva ani după evadare, bărbatul a aflat că părinții săi au murit, după ce au fost trimiși la țară drept pedeapsă pentru fuga lui, iar fratele său a fost împușcat, în marina nord-coreeană. Astăzi, Gyu Min locuiește în Coreea de Sud și lucrează în industria filmului, documentând încălcărea drepturilor oamenilor la care a asistat.

Vezi și: 1 Martie, mărțișor. Mesaje și felicitări de 1 martie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel