Bărbat căutat în Franţa pentru furt, prins cu focuri de armă la Călimăneşti

Un bărbat 29 de ani din Bujoreni, dat în urmărire internaţională de autorităţile franceze pentru furt cu violenţă, a fost reţinut joi, la Călimăneşti, după o urmărire printr-o pădure din apropiere, poliţiştii fiind nevoiţi să facă uz şi de armamentul din dotare pentru a-l opri, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, tânărul este cercetat în Franţa pentru furt cu violenţă în bandă organizată, tăinuire de bunuri şi constituirea unui grup organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni, fapte ce ar fi fost comise în perioada 17 iulie 2017 - 11 mai 2019.

'Tânărul a fost depistat în trafic, pe Drumul Naţional 7, pe raza oraşului Călimăneşti, zona Seaca, iar când a observat poliţiştii, acesta a părăsit autoturismul şi a fugit într-o pădure din apropiere, determinându-l pe unul dintre poliţişti să folosească armamentul din dotare, somând persoana în cauză să se oprească. Pentru depistarea tânărului urmărit internaţional, poliţiştii vâlceni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române', a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Gabriel Popescu.

Poliţiştii vâlceni l-au dus pe bărbat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, unde procurorul de caz a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat Curţii de Apel Bucureşti, în vederea demarării procedurii de predare către autorităţile franceze, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel