Bani europeni pentru îndepărtarea pagubelor inundaţiilor din Regiunea de Nord-Est a României

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Bani europeni din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene au fost solicitați de țara noastră pentru îndepărtarea pagubelor inundaţiilor din Regiunea de Nord-Est a României.

Unităţile administrativ-teritoriale din Regiunea de Nord-Est a României, care au întreprins operaţiuni de urgenţă pentru a înlătura pagubele provocate de inundaţiile din vara anului 2018, pot depune, începând de joi, 30 ianuarie 2020, la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), dosarele cu documentaţii justificative pentru accesarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene.

"Instituţiile Prefectului şi Consiliile Judeţene din Regiunea de Nord-Est au fost informate cu privire la posibilitatea accesării acestor fonduri de la Comisia Europeană. Aşteptăm ca UAT-urile să depună dosarele cu documentaţii complete pentru a fi decontate aceste sume din Fondul de Solidaritate pentru refacerea infrastructurii de transport, repunerea în funcţiune a reţelelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare, a staţiilor de epurare, pentru reabilitarea de unităţi şcolare degradate, securizarea infrastructurilor de prevenţie şi de protejare (diguri, baraje, apărări de maluri, regularizări cursuri de apă) şi pentru curăţarea zonelor sinistrate, inclusiv a celor naturale", a declarat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

România a solicitat fonduri din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene



România a solicitat Comisiei Europene finanţare din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru acoperirea pagubelor provocate de fenomenele meteorologice care au afectat Regiunea de Nord-Est a ţării în perioada 16 iulie - jumătatea august 2018. Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene este un instrument financiar nerambursabil, prin care Uniunea Europeană susţine statele membre în eventualitatea unor dezastre majore naturale. MLPDA a fost desemnat Autoritate de Implementare - FSUE pentru susţinerea financiară a localităţilor afectate de inundaţii. Cuantumul alocat României de Comisie a fost de 8,1 milioane euro, din care 4,3 milioane euro pot fi utilizaţi pentru decontarea operaţiunilor de urgenţă.

Dosarele cu documentaţia aferentă se depun în perioada 30 ianuarie - 18 februarie 2021, la Registratura MLPDA, cu menţiunea "pentru Unitatea de Implementare UI-FSUE".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel