Bani trimiși din străinătate. Ministerul Românilor de Pretutindeni, mesaj

Euro
Euro

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) precizează că niciun român care are activităţi lucrative în afara graniţelor nu va avea de suferit ca urmare a implementării proiectului de lege iniţiat de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) care prevede, între altele, raportarea sumelor mai mari de 2.000 de euro transferate în ţară de românii din diaspora prin intermediul sistemelor de transfer rapid de fonduri. 

Potrivit unui comunicat de presă al MRP, scopul iniţiativei legislative este exclusiv de a preveni, stopa şi combate faptele de terorism şi spălarea de bani, şi nu de a taxa, suprataxa sau confisca fondurile trimise de români celor aflaţi în ţară. 

"Vreau să asigur toţi românii şi toate familiile atât din ţară, cât şi din străinătate că această măsură nu urmăreşte împovărarea lor. Mai mult, este o realitate că românii au plecat dincolo de graniţe în căutarea de noi oportunităţi economice şi noi ne dorim să-i susţinem în eforturile lor..." se arată în prima parte a mesajului transmis de ministrul Natalia Intotero. 

Citeste continuarea pe Stiridiaspora.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel