Bani. Cresc veniturile în liga spaniolă de fotbal

La Liga a anunțat că sezonul precedent a fost cel mai bun din punct de vedere financiar.

Liga spaniolă de fotbal, care include campionatele din prima şi a doua divizie, a înregistrat în sezonul 2016-2017 venituri de 3,6 miliarde de euro. Din aceste 3,6 miliarde euro, 40% provin din drepturile de televiziune. Beneficiul obţinut înaintea impozitării este de 234 milioane euro. 
Veniturile totale ale cluburile sunt în creştere cu 495 milioane în raport cu exerciţiul precedent, ceea ce reprezintă o creştere de 15,6%, a indicat, joi, La Liga, cu ocazia prezentării bilanţului său. Este cel mai bun sezon în privinţa rezultatelor economice şi financiare ale La Liga, a declarat PDG-ul său Javier Gomez.

[citeste si]

Sistem centralizat pentru drepturi de televiziune

Din aceste 3,6 miliarde euro, 1,45 miliarde euro provin din drepturile de televiziune, acesta fiind primul sezon în care sistemul drepturilor de televiziune a fost centralizat. Înainte, fiecare club negocia individual cu canalele de televiziune. 
Produsele derivate reprezintă 622 milioane euro din venituri, transferurile au adus 475 milioane euro, reţetele de la stadioane în ziua meciurilor (abonamente, bilete) au adus 746 milioane euro, publicitatea, 117 milioane euro, iar diverse alte venituri au reprezentat 245 milioane euro. 
Pentru sezonul în curs, La Liga speră să depăşească pentru prima dată pragul de venituri de 4 miliarde euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel