Băneasa, orașul constănțean, trece la rangul de comună. Klaus Iohannis a semnat

Taxele și impozitele mari  i-au determinat pe localnici să ceară revenirea localității la rangul de comună
Taxele și impozitele mari i-au determinat pe localnici să ceară revenirea localității la rangul de comună

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 17 ianuarie, trei decrete. Unul dintre aceste  se referă la localitatea Băneasa, care din oraș trece la rangul de comnună.

- Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului Nagoya privind accesul la resursele genetice şi împărțirea corectă şi echitabilă a beneficiilor care rezultă din utilizarea acestora, adoptat la Nagoya la 29 octombrie 2010, semnat de România la 20 septembrie 2011 la New York, la Convenția privind diversitatea biologică, semnată la 5 iunie 1992 la Rio de Janeiro (PL-x 411/03.09.2018);

- Decret pentru promulgarea Legii privind trecerea orașului Băneasa, județul Constanța, la rangul de comună (Pl-x 557/22.10.2018);

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 (Pl-x 43/21.02.2018).

Referendum pentru transformarea localității  Băneasa din oraș în comună

Locuitorii  din Băneasa nu au mai dorit  să fie orășeni. Astfel că în urma referendumului organizat la data de  11 iunie, 2017, aceștia au votat pentru revenirea la stadiul de comună a localității.

Peste 35% dintre locuitorii din Băneasa au fost de acord cu schimbarea statutului în comună, după ce în 2004 localitatea a fost promovată la rangul de oraș, fapt ce a dus la creșterea taxelor și impozitelor. În cei câțiva ani cât localitatea a fost oraș, Băneasa nu a cunoscut dezvoltarea visată, astfel că  locuitorii au cerut organizarea referendumului pentru revenirea la stadiul de comună.

Vezi si: Iohannis, întâlnire cu liderii PNL. Orban anunţă ce s-a discutat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel