Băncilă, ANM: Ploi abundente în București. Noi avertizări meteo

Bucureștiul va fi sub Cod Galben de ploi abundente de astăzi, de la ora 16:00, până joi, la ora 09:00, a anunțat Gabriela Băncilă, reprezentantul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri, la un comandament convocat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

”Pentru zona municipiului Bucureşti este în vigoare o atenţionare Cod Galben care intră în vigoare în această seară, la ora 18:00. În după-amiaza acestei zile, ANM va actualiza acest al doilea mesaj prezent acum pe site-ul ANM, iar această actualizare va viza şi Municipiul Bucureşti, pentru că foarte probabil acesta va intra sub incidenţa acestui Cod Galben mai devreme, la ora 16:00. Atenţionarea va fi valabilă până mâine dimineaţă, cel mai probabil până în jurul orei 9:00”, a precizat Gabriela Băncilă.

Reprezentantul ANM a precizat că ”Estimăm o cantitate de apă pe tot parcursul intervalului în jurul a 25-35 litri pe metru pătrat, izolat posibil mai ridicat spre 40 în partea de nord a oraşului, spre judeţul Ilfov. De asemenea, vântul se va intensifica, se resimte deja la acest moment în special în cartierele din nordul şi nord-estul Capitalei, iar între orele 13,00-14,00 şi 19,00-20,00 va fi valabilă o atenţionare Cod Galben privind rafalele de vânt ce vor atinge 50-55 şi posibil trecător 60 de km/oră”. 

[citeste si]

De joi dimineaţă, precipitaţiile vor mai fi prezente cu caracter temporar în Bucureşti, dar acestea nu vor mai fi importante din punct de vedere cantitativ. Băncilă a mai spus că se vor înregistra valori scăzute de temperatură până la sfârşitul acestei săptămâni. 

”Dimineaţa zilei de vineri va veni cu o valoare în apropierea pragului de îngheţ, în jur de zero-un grad, pentru ca cea mai rece să fie dimineaţa zilei de sâmbătă: zero - minus 2 grade temperatură minimă estimată, iar la periferia oraşului să se înregistreze o temperatură chiar mai coborâtă”, a arătat reprezentantul ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel