Urmărește emisiunea live


Balenele, situație cutremurătoare. Pericol mortal în oceane

balena
balena

Turiştii care se află, zilele acestea, în Thailanda au fost martorii unei drame.

Medicii veterinari au încercat, fără succes, să salveze o balenă din specia 'pilot', naufragiată pe plajele însorite. În cele din urmă, mamiferul a murit. Cauza morţii este una cutremurătoare: avea 8 kilograme de obiecte din plastic în stomac.

Nu este prima balenă care moare din acest motiv. Pe cât sunt de maiestuoase pe atât sunt de fragile în față atacului uman cu plastice, informează TVR. Tailanda, unde a fost găsită această balenă, se află în topul primelor 5 țări din lume, toate din Asia, care arunca cel mai mult plastic în ocean.

Una raport alarmant emis la sfârșitul anului trecut arată că dacă omenirea nu va lua măsuri drastice fragmentele de plastic vor ucide fauna marină. Specialiștii spun că vietățile subacvatice confundă deseori plasticele din apă cu hrană.

Insulă de plastice, de 8 ori cât Franța, în mijlocul Pacificului!

Le înghit, și rezultatul este acesta. Cu mult înainte de ziua mondială a mediului, în Tailanda, localnicii, ajutați de turiști, s-au apucat să curețe plajele și zonele din preajma obiectivelor turistice.

În doar o zi s-au strâns câteva tone de peturi și pungi. Așa că autoritățile de la Bankok să închidă una dintre cele mai populare plaje din lume, Laguna albastră, că să strângă.

O insula de plastice plutește în Pacific cu o suprafață de 8 ori mai mare decât Franța și după nenumărate apeluri susținute de moartea unor animale superbe, în stomacul cărora s-au găsit kilograme de plastice, autoritățile din toată lumea au început bătălia împotriva materialului care ne-a simplificat viață, dar care ucide plante.

La nivelul Uniunii Europene se discuta inclusiv de renunțarea la paiele de plastice și din ce în ce mai multe țări apar alimenatre care vând marfă neambalată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel