Băieţii deştepţi din energie, mai tari ca statul

energie
energie

Contractele de energie cu băieţii deştepţi sunt foarte greu de schimbat. Renegocierea înţelegerilor avansează greu, iar termenul limită tocmai a fost devansat. Contractele bilaterale din energie au fost transmise către Ministerul Justiţiei în vederea găsirii unei posibilităţi de anulare a acestora, a declarat ministrul Economiei, Lucian Nicolae Bode.

În data de 15 februarie, negocierile bilaterale cu companiile din sector în scopul reducerii duratei şi a cantităţii şi, respectiv, al creşterii preţului nu au dat rezultatele aşteptate, iar în aceste condiţii s-a luat decizia transmiterii contractelor către Ministerul de Justiţie în vederea analizării lor pentru o eventuală anulare, a precizat ministrul citat.

O decizie în acest sens urmează să fie luată în 23 februarie, a mai spus ministrul Bode, care a menţionat că urmează să se stabilească o poziţie comună a celor două ministere.

Potrivit şefului de la Economie, principalul obstacol în încheierea negocierilor a fost creşterea preţului energiei electrice livrate de Hidroelectrica. Pe de altă parte, în privinţa reducerii cantităţii şi a duratei contractului au existat unele acorduri. "Statul român este interesat să aducă aceste contracte în limita normalului şi a bunului simţ", a spus Lucian Nicolae Bode.

Acesta a subliniat că "există şi un plan B" care va fi aplicat după şi în funcţie de răspunsul primit de la Ministerul Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel