Băiat de 9 ani din Belgia, aproape de un record unic. Poate fi cel mai tânăr absolvent de universitate din lume

Universitatea Yale a decis exmatricularea unei studente care si-a ocupat locul prin mita
Universitatea Yale a decis exmatricularea unei studente care si-a ocupat locul prin mita

Un copil de 9 ani din Belgia poate deveni cel mai tânăr absolvent al unei universităţi din lume. Acesta este în ultimul an la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven. 

"Plasăm neuroni şi facem conexiuni ca să vedem cum răspunde o anumită parte a creierului la medicaţie", spune băiatul despre proiectul la care lucrează în cadrul universităţii şi care combină biomedicina cu ingineria electrică.

"Intenţionez să îmi încep doctoratul şi să studiez puţin medicina, dar înainte, o să-mi iau o vacanţă", a povestit băieţelul, născut în Belgia, dar care acum locuieşte în Olanda, despre planurile sale de după absolvire, conform Agerpres.

Liceul într-un an, facultatea în 9 luni

După ce a parcurs ciclul liceal în aproximativ un an, Laurent, care are un IQ de 145, a început cursurile universitare şi este hotărât finalizeze ciclul de licenţă, care în mod obişnuit durează trei ani, în doar nouă luni.

"Toţi profesorii sunt cu adevărat entuziasmaţi de a-l avea pe Laurent drept student, iar pentru noi este o situaţie unică, întrucât este cel mai tânăr student pe care l-am avut vreodată", a declarat directorul de programe al universităţii, Sjoerd Hulshof.

"Viteza minţii sale - nu ne putem imagina ce se întâmplă în creierul lui. Este, probabil, de trei ori mai inteligent decât cel mai bun student pe care l-am avut vreodată", a mai spus acesta.

Până în prezent, cea mai tânără persoană care a obţinut o diplomă universitară este americanul Michael Kearney, care a realizat această performanţă în iunie 1994, la vârsta de 10 ani şi patru luni, potrivit Cărţii Recordurilor Guinness.

Când nu are cursuri la universitate, Laurent spune că-i place să scoată câinele la plimbare, să joace jocuri video precum Minecraft şi Fortnite sau să publice fotografii pe Instagram. Inspirat de inventatorul sârbo-american Nikola Tesla, băiatul îşi doreşte să cerceteze domeniul organelor artificiale şi, la final, să dezvolte un corp complet artificial în propriul laborator. 'Bunicii mei au probleme cardiace', şi-a argumentat băieţelul alegerea. Ofertele curg de la universităţile din lumea întreagă, iar părinţii lui Laurent îl ajută să analizeze opţiunile, instituţiile de învăţământ de pe coasta de vest a Statelor Unite reprezentând una dintre destinaţiile preferate. Tatăl băiatului, Alexander, nu se hazardează să anticipeze viitorul lui Laurent, întrucât băiatul a depăşit până acum toate aşteptările, dar a ţinut să sublinieze că nu este nicio grabă. 'El acum pur şi simplu învaţă jucându-se, totul e o joacă', a spus acesta. 'Iar din punctul nostru de vedere, e foarte bine'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel