Bacău: A fost semnat contractul de modernizare a pistei aeroportului, în valoare de 30 milioane euro

Contractul de modernizare a pistei Aeroportului Internaţional "George Enescu" din Bacău, a cărui valoare este de 30 de milioane de euro, a fost semnat, vineri, de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Bacău, scrie Agerpres.

Preşedintele PSD Bacău, europarlamentarul Dragoş Benea, a scris pe pagina lui de facebook că proiectul este finanţat 85% din fonduri europene, 13% de la bugetul de stat şi 2% de la Consiliul Judeţean Bacău.

"La 4 ani de la începerea lucrărilor de modernizare a noului terminal de pasageri şi la 2 ani de la punerea în funcţiune a acestuia, astăzi s-a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a pistei de la Aeroportul Internaţional "George Enescu". (...) Am demarat proiectul de modernizare a aeroportului când conduceam Consiliul Judeţean Bacău, având convingerea că dezvoltarea acestei veritabile porţi de intrare în Moldova va plasa Bacăul într-o poziţie de pivot regional", a scris europarlamentarul Dragoş Benea.

Modernizarea pistei va dura 15 luni, perioadă în care pista va fi închisă traficului aerian pe o perioada de 47 de zile calendaristice.

Contractul de modernizare a pistei a fost câştigat de compania spaniolă FCC Construccion, potrivit celor scrise de europarlamentarul Dragoş Benea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel