Avram Iancu în Parlament

În anul Centenarului Marii Unirii, politicienii se ocupă de eroii neamului.

Bustul lui Avram Iancu va fi amplasat în Palatul Parlamentului, a decis, miercuri, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, la propunerea deputatului liberal Corneliu Olar. 
"Având în vedere că în holul de la intrarea în Camera Deputaţilor A2S1 se află busturile mai multor domnitori şi eroi ai neamului românesc, vă rog să fiţi de acord să expun permanent bustul lui Avram Iancu, care la ora actuală se află în lucru. Menţionez că acesta va fi confecţionat în ton cu celelalte busturi deja existente”, se arată în raportul lui Olar.

[citeste si]

De la tablou la bust

Politicianul motivează că eroul suprnumit ”Craiul Munților” are doar un tablou și ar merita mai mult. ”În prezent, eroul naţional Avram Iancu are doar un tablou, fiind în discordanţă cu celelalte personalităţi cărora le-au fost destinate busturi", se arată în cererea aceluiași Olar. 
El menţionează că face această propunere şi din partea Societăţii Cultural Patriotice "Avram Iancu", unde ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Georgian Pop, secretar al Camerei Deutaților, a precizat, după şedinţa conducerii Camerei, că propunerea a fost aprobată de principiu, urmând ca secretariatul general să stabilească zona potrivită pentru amplasare, în preajma sălii Rosetti din Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel