Urmărește emisiunea live


Avocatul Poporului, sesizare în cazul a doi copii despărțiți de mamă de către autoritățile finlandeze

Victor Ciorbea
Victor Ciorbea

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unor copii români luați din familie de autoritățile din Finlanda.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în urma unui reportaj prezentat de un post de televiziune. Cei doi copii români, crescuți de către mamă în Finlanda, au fost preluați de autoritățile finlandeze și duși în centre de plasament diferite, după ce tatăl minorilor, de origine finlandeză, a reclamat-o pe femeie că vrea să plece în România împreună cu minorii.

"Mama copiilor, de profesie medic, s-a stabilit de mai mulți ani în Finlanda, fiind căsătorită cu un bărbat finlandez. În urma despărțirii de soț, acesta a reclamat-o că intenționează să plece în România împreună cu copiii, motiv pentru care autoritățile finlandeze au preluat copiii de la domiciliul mamei. În același timp, autoritățile finlandeze au instituit pentru cei doi minori măsuri de protecție  și i-au dus în centre de plasament diferite, în 2015", se arată într-un comunicat al instituției.

Asta deși mama a încercat în repetate rânduri să își recupereze copiii.  A învățat limba finlandeză și s-a angajat ca medic anestezist, pentru a face dovada faptului că își poate întreține singură copiii. De asemenea, mama a apelat la Ambasada Finlandei și la comisia pentru diaspora din Camera Deputaților, în speranța că autoritățile române o vor sprijini în acest sens.

"Conform celor relatate, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Helsinki a făcut cerere de repatriere pentru cei doi copii, pentru a fi crescuți în România de către bunicii materni din Piatra Neamț", se arată în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel