Avocatul Poporului își cere scuze persoanelor cu dizabilităţi

Avocatul Poporului
Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, își cere scuze persoanelor cu dizabilităţi în urma unei recente declaraţii catalogate în spaţiul public drept "ofensatoare" la adresa acestora.

"Îmi exprim regretul sincer pentru formula, nu cea mai potrivită, care s-a strecurat în declaraţia din data de 21 februarie 2019. Pe această cale, îmi prezint scuze, în mod public, faţă de toate persoanele care s-au simţit lezate de expresia folosită, de fapt un regionalism care are o cu totul altă semnificaţie, şi dau asigurări că instituţia Avocatul Poporului va continua să se implice activ în respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi să intervină în toate cazurile în care acestea sunt lezate.

Dincolo de nepotrivita expresie, cei care mă cunosc ştiu că, în întreaga mea activitate, fie publică, fie privată, raporturile mele cu persoanele cu dizabilităţi au fost şi sunt guvernate de respect, sprijin şi înţelegere faţă de această categorie vulnerabilă pentru care voi continua să intervin cu toate mijloacele legale pe care le am la dispoziţie ca Avocat al Poporului. Le mulţumesc tuturor celor care vor înţelege că n-am intenţionat niciun moment să aduc atingere demnităţii persoanelor cu dizabilităţi.

Expresia folosită s-a vrut a fi o reacţie la interesul conjunctural manifestat de presă, aproape în exclusivitate, faţă de controlul de constituţionalitate exercitat de Avocatul Poporului privind Ordonanţele de Urgenţă, temă deosebit de politizată, în detrimentul imensei majorităţi a activităţii desfăşurate de cele şase domenii ale instituţiei", susține Victor Ciorbea, în cadrul unui comunicat de presă.

Vezi și: 

Proteste OUG 7. Decizie de ultimă oră a magistraților din București

Ce l-a întrebat Macovei pe Ritter, contracandidatul lui Kovesi. Răspuns: "Slavă Domnului, am parte de ea"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel