Avocatul Poporului INFIRMĂ acuzațiile de segregare făcute la o școală

Avocatul Poporului nu a găsit niciun caz de segregare sau discriminare la Școala „Ion Neculce" din Iași. O asociaţie acuza că elevii romi au pauze la intervale orare diferite faţă de ceilalţi.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Avocatul Poporului, ancheta s-a făcut după ce în presă a apărut acuzația unui reprezentant al Asociației Partida Romilor Pro Europa, filiala Iași, conform căreia pauzele dintre cursuri ar fi decalate în așa fel încât copiii rromi, din familii sărace, să nu-i întâlnească pe cei români din familii înstărite, după ce cei din urmă au fost mutați la Școala „Ion Neculce", deoarece școala lor devenise supraaglomerată.

Avocatul Poporului susține că nu a fost înregistrată nicio plângere sau vreo reclamație din partea vreunui părinte.

De asemenea, decalajul la pauze de 10 minute între clasele pregătitoare de la parter și celelalte clase s-a decis pentru a-i ajuta pe copii să folosească mai repede băile, întrucât în școală este amenajat doar un grup sanitar din 4 cabine pentru fete si 4 cabine pentru băieți într-o latură a clădirii și în altă latură un alt grup sanitar alcătuit din 2 cabine pentru fete, insuficiente.

Ulterior s-a renunțat la această măsură.

Avocatul Poporului a cerut Primăriei Iași să spună dacă va fi luată în considerare nevoia amenajării unor grupuri sanitare suplimentare la Școala Gimnazială „Ion Neculce" Iași, iar autoritățile au răspuns că acest aspect e o prioritate, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel