EXCLUSIV  Avocatul Lucian Bolcaș, primul interviu din 2020. ”Au intervenit câteva probleme” - informații în premieră

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Lucian Bolcaș a oferit, în exclusivitate pentru DCNews, informații despre viața personală, dar și cea profesională.

Avocatul Lucian Bolcaș a încadrat anul 2019 în normalitate, însă a spus și că a avut de-a face cu probleme juridice complexe.

„Anul 2019 a fost, în principiu, un an normal, deși au intervenit câteva probleme de sănătate, pe care le-am depășit. Pe plan profesional, se înscrie tot în normalitate. A fost mult de lucru, au fost probleme juridice frumoase și complexe, iar, la ora actuală, în ultima perioadă de timp, se ridică nenumărate probleme de constituționalitate care mă pasionează", a spus Lucian Bolcaș, vineri, pentru DCNews.

Problemele de constituționalitate, normale

 

Avocatul a declarat că este normal ca într-un stat să existe astfel de probleme, dar politicul agravează situațiile prin practicile sale.

„Este normal să existe probleme de constituționalitate, de aceea toate țările civilizate au o Curte Constituțională care hotărăște în acest sens. Nu e normal să existe așa multe. Nu e normal ca viața politică să se rezume la artificii juridice. Deși, trebuie să se încadreze în niște parametrii juridici. Ceea ce se întâmplă acum nu este normal din cauza politicului", a continuat avocatul. 

Întrebat despre știrile din anul ce a trecut, Lucian Bolcaș a răspuns că nu trăiește cu intensitate viețile altora și că acceptă lucrurile așa cum sunt date.

„Nu mă revolt. Accept cu seninătate ceea ce ne dă viața, iar de emoționat, emoțiile sunt pur și simplu de moment în legătură cu fapte, evenimente, pe care le trăiesc și le consum. Poate am fost și preocupat prea mult de propria mea persoană”, a mai spus Bolcaș.

„Guvernul este aplicarea politicii”

 

În final, Lucian Bolcaș a vorbit despre guvernarea Partidului Național Liberal, de la care așteaptă o viziune clară pentru viitor și calitate din partea oamenilor care o alcătuiesc.

„Eu nu am previziuni, eu am așteptări. Previziunile depind de două lucruri. În primul rând, la maniera în care este concepută această guvernare: de unde venim, ce facem și spre ce ne îndreptăm. Iar, în al doilea rând, aplicarea guvernării, fiindcă guvernarea e o aplicare a politicii, depinde și de calitatea oamenilor, pe care îi vedem și îi judecăm pe fiecare în parte", a încheiat Lucian Bolcaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel