Avocatul Copilului: Din verificări nu au reieşit abuzuri privind administrarea de sedative copiilor din centre rezidenţiale

Avocatul Copilului, Ioan Gânfălean, a declarat că, din verificările efectuate la 14 case de tip rezidenţial, nu a reieşit că se fac abuzuri în sensul administrării de sedative copiilor fără dizabilităţi.

   'Din toate verificările noastre nu a reieşit de niciunde că se fac abuzuri, în sensul că copiilor care nu au dizabilităţi li se administrează sedative, neuroleptice', a spus Ioan Gânfălean, într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-au prezentat concluziile Raportului special privind rezultatul investigaţiilor făcute de către Avocatul Poporului în legătură cu prescrierea substanţelor psihotrope pentru copiii din centre de tip rezidenţial. Avocatul Copilului a arătat că, în momentul primirii unui copil într-o casă de tip rezidenţial, acestuia i se face o fişă de evaluare medicală întocmită de asistentul medical al centrului. 'După ce are fişa asta de evaluare medicală, copilul e prezentat şi toţi copiii sunt prezentaţi medicului de familie, care are o fişă de observaţie clinică generală. În momentul în care vine în centru cu o prescripţie sau dacă nu, dacă doctorul generalist constată că acel copil suferă de o anumită afecţiune care-l depăşeste ca şi medic generalist, copilul e trimis la medicul specialist, care prescrie tratamentul respectiv. Medicul specialist îi prescrie medicamentele. Medicamentele respective se dau asistentului medical din centrul respectiv. La primirea medicamentelor, acestea se consemnează în condica de prescripţii medicale din centru, iar pe toată perioada administrării medicamentelor respective această verificare dacă medicamentele sunt prescrise normal îi revine asistentului medical din centru. În situaţia în care asistentul îşi termină activitatea la ora 15,00, medicamentele vor fi înmânate unui instructor care stă peste după-amiază şi peste noapte cu copiii, care, la rândul lui, dă medicamentele exact după fişa de prescripţie a medicului', a adăugat Gânfălean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel