Avocaţii din Brăila, în grevă japoneză

Avocaţii din Brăila au intrat de marţi în grevă japoneză, purtând pe braţ o banderolă albă, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.

Potrivit decanul Baroului Brăila, Daniel Prunău, nemulţumirile avocaţilor vizează în primul rând asistenţa juridică din oficiu, oficiile fiind sursa de venituri în special pentru avocaţii stagiari şi tinerii avocaţi.

„Sunt avocaţi care trăiesc doar suma aceasta luată din oficiu, care nu a mai fost mărită de foarte mult timp. De exemplu, într-un dosar de lot, cu mai mulţi inculpaţi, care se poate întinde pe câţiva ani de zile, un avocat primeşte 500 de lei. Este inacceptabil să munceşti 2-3 ani într-un dosar pentru 500 lei impozabili. Acesta este modul în care protestăm, purtând banderole albe, aşa am hotărât la nivelul grupurilor de decani. Nu se va mai intra la săli dacă revendicările noastre nu sunt acceptate, nu se va mai intra la săli în procesele penale. Să sperăm că nu se va ajunge la situaţii mai delicate', a declarat decanul Baroului Brăila, potrivit Agerpres.

Revendicările avocaţilor se referă la majorarea onorariilor cuvenite pentru prestarea serviciilor de asistenţă judiciară, reglementarea prin protocol a onorariilor/remuneraţiilor cuvenite curatorilor şi eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel