Avionul dispărut, căutat în 11 țări. A zburat încă ȘASE ore

Avion
Avion

Au trecut nouă zile de când zborul 370 al Malaysia Airlines a dispărut în spațiul aerian al Vietnamului. După fiecare zi de căutări, misterul s-a adâncit. Cum este posibil ca avionul să dispară brusc de pe radar și sistemele de localizare să se închidă la 14 minute diferență, cum este posibil ca avionul să evite radarele, unde să fie căutat când nu există nici urmă pe el, în apă, pe pământ sunt doar câteva dintre întrebările anchetatorilor din 25 de țări care caută Boeing-ul cu 239 de persoane la bord. 

Avionul ar fi zburat încă 6 ore

"Poliția încă lucrează... nimic concludent încă", a spus un oficial din poliție, sub anonimat, scrie CNN. Declarația vine în condițiile în care avionul ar fi continuat zborul încă 6 ore și jumătate din momentul dispariției de pe radar. Ahmad Jauhari Yahya, CEO al companiei Malaysia Airlines, a declarat că avionul a decolat cu o cantitate normală de combustibil, necesar pentru zborul de aproximativ șase ore, neavând combustibil suplimentar la bord. 

Ancheta a fost extinsă în 11 țări

Oficialii spun că ancheta a fost extinsă în 11 țări. Căutările se întind până în nordul Kazahstanului. "Au avut un scop în minte încă de la început", a spus analistul aviatic Jim Tilmon, care a adăugat că "au executat o serie de mișcări care ne-au condus pe un anumit drum. Mergem în direcția bună? Nu sunt sigur". Pakistanul și India anunță că avionul nu a intrat pe teritoriul lor pentru că era imposibil să nu fie depistat de niciun radar. Investigatorii au reușit să ajungă la concluzia că la bordul avionului nu erau materiale periculoase și în prezent investighează trecutul pasagerilor. "Doar câteva țări ne-au răspuns până acum cu privire la verificarea trecutului pasagerilor", a spus Khalid Abu Bakar, inspector general al Poliției malaysiene. 

Momentul perfect

Oficiali ai serviciilor secrete americane susțin că "cei din cabina de pilotaj" sunt responsabili pentru dispariția misterioasă a avionului. 

Sâmbătă, prim-ministrul malaysian, Najib Razak, a declarat că avionul a deviat de la drumul său în urma unei acțiuni deliberate, decisă aparent de cineva de la bord. Această variantă este susținută și de momentul dispariției avionului de pe radar. Ar fi făcut un viraj brusc după ultima comunicare cu turnul de control de la Kuala Lumpur și înainte de a începe comunicarea cu controlorii de trafic aerian vietnamezi, spune un oficial american. "Acesta este locul perfect de unde să dispară", a precizat oficialul. Reporterii de la ABC News au dezvăluit că virajul la stânga în acel loc era programat pe calculatorul de bord al avionului și presupune o experiență vastă de pilotaj.  Prim-ministrul malaysian pare să excludă posibilitatea unui accident, subliniind că "cineva a acționat în mod deliberat din interiorul avionului". 

Printre scopurile ce ar sta la baza deturnării se numără folosirea navei ca armă. Anchetatorii au făcut percheziții la casele piloților. La unul dintre ei au găsit un simulator de zbor, folosit pentru a reproduce diferite situații. Însă, nu este un lucru anormal pentru piloți, din contră. Pe măsură ce ancheta continuă, misterul dispariției avionului cu 239 de persoane la bord se adâncește tot mai mult. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel