Urmărește emisiunea live


Avionul cu Lumina Sfântă NU a putut ateriza la Sibiu

Avion
Avion

Avionul cu Lumina Sfântă a Învierii nu a putut aterizat sâmbătă seara, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, din cauza condiţiilor meteo, aeronava fiind redirecţionată spre Aeroportul din Cluj-Napoca. 

Aeronava nu a putut ateriza la Sibiu deoarece plafonul de nori a fost prea jos şi a plouat foarte puternic. Avionul a fost aşteptat de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, şi de zeci de preoţi de la biserici şi mănăstiri din Mitropolia Ardealului. Preoţii care nu sunt din judeţul Sibiu s-au dus să ia Lumina Sfântă de la Cluj-Napoca. Cei din judeţul Sibiu vor lua Lumina Sfântă de la Catedrala Mitropolitană unde urmează să ajungă de la Braşov, cu maşina, potrivit ÎPS Laurenţiu Streza.

Mitropolitul Ardealului a dat asigurări că toţi credincioşii din mitropolie vor avea Lumina Sfântă la timp. Înaltul ierarh a spus că în Catedrala Mitropolitană din Sibiu există Lumina Sfântă păstrată din 2018. 'Noi avem păstrată de anul trecut în Catedrală (Lumina Sfântă - n.r.). Avionul aterizează la Cluj şi din Cluj o să vină pentru celelalte eparhii, pentru Alba şi Deva, o să se întâlnească pe drum la Alba Iulia sau Teiuş, iar cei de la Braşov au adus cu maşina de la Bucureşti”, a spus ÎPS Laurenţiu Streza, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Lumina Sfântă de Paște 2019 - fosfor alb: mit sau realitate. Cel mai mare atac de Înviere

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară, la Bucureşti, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel