Avion de pasageri doborât în Iran. Ce le-a promis Justin Trudeau familiilor victimelor

Avionul a fost doborât in Iran, pe 8 ianuarie 2020
Avionul a fost doborât in Iran, pe 8 ianuarie 2020

Justin Trudeau le-a promis familiilor victimelor avionului doborât în Iran că nu se va opri până când nu se va face dreptate. 

'Nu ne vom opri atâta timp cât nu se va face dreptate' pentru familiile victimelor prăbuşirii avionului de linie din Iran, a promis duminică prim-ministrul canadian Justin Trudeau în cadrul unei ceremonii de omagiere de la Edmonton, relatează AFP.

'Trebuie să vă simţiţi insuportabil de singuri, dar nu sunteţi', a spus, foarte emoţionat, şeful guvernului canadian. 'Toată ţara este alături de voi, în această seară, mâine şi în anii care vor veni', a declarat el în faţa celor circa 1.700 de persoane adunate la universitatea din Edmonton, oraş în care trăiau 13 dintre cele 57 de victime canadiene ale tragediei aviatice.

'Ne daţi un motiv pentru a cere în numele vostru să se facă dreptate şi să se dea socoteală', a adăugat el. 'Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri pentru a face în aşa fel încât să fie efectuată o anchetă transparentă şi completă', a reafirmat prim-ministrul. 'Nu ne vom opri atâta timp cât nu vom avea răspunsuri' la întrebările noastre, a adăugat el.

Justin Trudeau cere o anchetă completă

Justin Trudeau cere o 'anchetă completă şi transparentă' după doborârea avionului Boeing 737-800 al companiei Ukraine Airlines International, în urma căreia au murit 176 de persoane, printre care 57 de cetăţeni canadieni. Cu o zi în urmă, după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul din greşeală, Justin Trudeau i-a cerut preşedintelui iranian să facă 'lumină deplină' asupra catastrofei şi 'să-şi asume întreaga responsabilitate'.

'Toţi canadienii au inima frântă', toţi au fost 'şocaţi şi scandalizaţi', toţi 'sunt în doliu', a mai spus premierul canadian. 'Această tragedie a lovit comunitatea iraniano-canadiană, a lăsat oraşe ca Edmonton în stare de şoc, dar este, sincer, o tragedie canadiană', a mai spus Justin Trudeau, evocând mărturii 'cutremurătoare' ale familiilor victimelor, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel