Avion de pasageri doborât de Iran. Justin Trudeau: Victimele ar fi fost încă în viaţă, fără recentele tensiuni

Pasagerii ucişi în accidentul avionului Boeing doborât din eroare miercuri de Iran ar fi fost încă în viaţă fără escaladarea recentă a tensiunilor în regiune, a declarat luni premierul Justin Trudeau, relatează AFP.

Comunitatea internaţională a fost foarte, foarte clară cu privire la necesitatea de a avea un Iran denuclearizat pe plan militar, dar şi de a gestiona tensiunile din regiune care sunt provocate şi de acţiunile Statelor Unite, a spus premierul Trudeau într-un interviu pentru canalul de televiziune Global.

'Cred că dacă nu ar fi existat tensiuni şi o escaladare recentă în regiune, aceşti canadieni ar fi fost în acest moment acasă cu familiile lor ', a adăugat premierul Trudeau, referindu-se la cei 57 de canadieni care şi-au pierdut viaţa în accident. Iranul a recunoscut sâmbătă că a doborât din eroare avionul Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, la scurt timp după ce decolase miercuri din Teheran.

Tensiunea cronică dintre Iran şi Statele Unite s-a accelerat pe 3 ianuarie, odată cu eliminarea de către Washington a unui important general iranian, Qassem Soleimani, în Irak, urmată de represalii iraniene împotriva a două baze militare americane în Irak, pe 8 ianuarie, atacuri care au avut loc cu câteva ore înainte ca avionul Boeing să fie doborât. Premierul Trudeau a spus de asemenea că i-ar fi plăcut în mod evident să fi fost avertizat de Washington în legătură cu atacul cu dronă care a dus la eliminarea generalului Soleimani, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel