Avion Air France, aterizare de urgență, după o supraîncălzire electrică

Irina Constantin / 20 dec 2017 / 19:42
wizz air, tel aviv, sibiu, noua ruta
wizz air, tel aviv, sibiu, noua ruta

Un avion aparţinând companiei Air France care asigura o legătură Buenos Aires-Paris cu 274 de pasageri la bord a efectuat marţi o aterizare de urgenţă în Paraguay. 

Motivul aterizării forțate este o supraîncălzire electrică, au anunţat miercuri surse aeroportuare şi compania.

”Air France confirmă că, din cauza unei probleme a sistemului de iluminare care degaja un miros anormal, echipajul zborului AF229 din 19 decembrie 2017 ce asigura o legătură între Buenos Aires şi Paris-Charles de Gaulle a decis să aterizeze pe Aeroportul din Asuncion, capitala Paraguayului”, precizează grupul francez.

Directorul aeroportului din Asuncion, Ruben Aguilar, a declarat că avionul de tip Boeing 777 a fost redirecţionat ca măsură de precauţie, din cauza ”mirosului de ars de la bord”.

”Nu era fum, nici flăcări, doar un miros de ars. Tehnicieni au detectat că acest lucru provenea de la o supraîncălzire a unui element electric de la bord”, a precizat el.

După ce aparatul respectiv este înlocuit, iar mecanicii dau undă verde, avionul pleacă miercuri şi soeşte la Paris joi, a adăugat directorul acestui aeroport internaţional, potrivit Agerpres.

[citeste si]