Avioane Boeing 737 reținute la sol de către Ryan Air

Cătălin Șerban / 06 noi 2019 / 12:04
Cursa aeriana
Cursa aeriana

Cel puțin trei aeronave Ryanair din modelul Boeing 737 au fost reținute la sol din cauza fisurilor dintre aripă și fuselaj, dar acest lucru nu a fost dezvăluit publicului de către companie, transmite The Guardian.

Compania irlandeză este ultima afectată de defecțiunile din structura avioanelor care a provocat reținerea la sol a 50 de avioane din toată lumea, începând cu 3 octombrie.

În timp ce alte companii aeriene, cum ar fi Qantas din Australia și Southwest din Statele Unite au dezvăluit numărul avioanelor afectate de fisuri, Ryanair - care operează cea mai mare flotă de 737 din Europa - a refuzat anterior să confirme cât de multe dintre avioanele sale au fost afectate.

Joia trecută, compania aeriană a spus că „nu se așteaptă” că defecțiunile constatate să aibă „vreun impact asupra operațiunilor noastre sau asupra disponibilității flotei noastre”.

Fisurile nu afectează siguranța


Se înțelege că experții nu consideră prezența fisurilor drept o problemă de siguranță, atât timp cât se efectuează verificări adecvate.

Avioanele reținute la sol au numerele de înregistrare EI-DCL, EI-DAL și EI-DCJ. Toate au mai mult de 15 ani.

Site-ul de urmărire a zborului Flight Aware arată că DCL și DAL sunt, amândouă, în prezent într-un centru de reparații din sudul Californiei.

Al treilea avion, DCJ se află pe aeroportul Stansted din Londra, conform Mediafax.