Avertizare. UE, presiuni pe rețelele de socializare

retele-de-socializare
retele-de-socializare

Uniunea Europeană a plasat sub presiune rețelele de socializare pentru a le determina să lupte mai puternic împotriva dezinformării online.

 În cazul în care platformele precum Facebook și Twitter nu vor reuși să controleze aceste segemnt de informații, UE ar putea propune măsuri de de regrementare în acest domeniu, relatează AFP.

 Iniţiativa a Comisiei Europene (CE) are loc cu mai bine de un an înaintea alegerilor europene din mai 2019 şi în contextul în care nevoia de a amplifica procese democratice viabile creşte, aşa cum a arătat recentul scandal Facebook/Cambridge Analytica., conform Bursa.

"Să se dea o șansă rețelelor să rezolve problema"


 Comisarul european însărcinat cu Economia numerică, Mariya Gabriel, a insistat, într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, "să se dea o şansă reţelelor de socializare şi platformelor online să rezolve problema o dată pentru totdeauna. Vrem ca, până la sfârşitul lui iunie, ei să se pună de acord asupra unui cod de bune practici în lupta împotriva dezinformării", a declarat Gabriel, îndemnându-le "să devină actori responsabili. Vom aştepta rezultate vizibile şi măsurabile în octombrie, iar apoi ne rezervăm dreptul de a decide, în decembrie, cu privire la oportunitatea de a avea măsuri suplimentare", a avertizat ea.


     CE se mulţumeşte, pentru moment, cu o "comunicare" - adică un document politic fără efect juridic, însă nu exclude să treacă la viteza superioară la sfârşitul anului.
     Acest "cod de bune practici" aminteşte de "Codul de conduită" al UE împotriva discursului urii şi conţinuturilor cu caracter terorist, pe care s-au angajat să-l respecte în urmă cu doi ani Facebook, Twitter, YouTube şi Microsoft, iar mai de curând Instagram et Google+.
     În opinia unor ţări ca Franţa şi Germania, acest cod se dovedeşte însă insuficient, iar ele doresc o legislaţie în domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel