Avertizare RO-ALERT pentru locuitori din Harghita. Jandarmii au intervenit

RO-ALERT
RO-ALERT

Locuitori din județul Harghita au primit în această o avertizare prin sistemul Ro-Alert. Jandarmii au intervenit într-o localitate pentru înlăturarea unui pericol iminent. 

Jandarmii harghiteni au intervenit luni seara pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui, a cărei prezenţă a fost semnalată în apropierea unei case din satul Delniţa, comuna Păuleni-Ciuc, locuitorii din zonă fiind avertizaţi printr-un mesaj Ro-Alert.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu, a precizat că o femeie a sunat la 112 şi a anunţat că o ursoaică cu pui se află în apropierea casei sale.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, ursoaica cu pui fiind îndepărtată din zona locuinţelor.

Ursoaica a fugit în pădure

Aceasta a alergat spre un lan de porumb, a ieşit ulterior din acesta şi s-a îndreptat spre pădure. Potrivit sursei citate, jandarmii au rămas o perioadă în zonă, dar ursoaica nu a mai fost observată.

La faţa locului a fost trimis şi un echipaj SMURD, iar locuitorii din zonă au fost avertizaţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita printr-un mesaj Ro-Alert.

Jandarmii le reamintesc oamenilor ca atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii să apeleze la 112, să nu încerce să intervină ei pentru îndepărtarea urşilor şi să evite pe cât posibil contactul direct cu animalele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel