Avertismentul din iunie pentru Teodorovici. Cîțu: Și Dăncilă ȘTIA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut declarații despre deficitul bugetar, vorbind despre avertismentele din acest an și momentul din care se știa că nu mai e nimic de făcut. 

”În iunie, continuă deteriorarea execuției bugetare și a situației veniturilor și aici apare un alt avertisment, deja este prea târziu: reducerea rambursărilor de TVA sau amânarea masivă a plăților de bunuri și servicii de capital au devenit inutile. Fără măsuri suplimentare serioase, există o probabilitate ridicată de creștere a deficitului spre 4% din PIB”, a delcarat Florin Cîțu. 

Ministerul, avertizat de la începutul anului

„Deci suntem în iunie și deja Ministrul Finanțelor Publice este avertizat că dacă a luat măsurile acelea de a omorî companiile private, de a amâna plata TVA, de a nu plăti concedii medicale, de a nu deconta concedii medicale și așa mai departe, nu ajung, deja este prea târziu, estimarea de deficit de 4% era din iunie 2019. Se știa de atunci. Nu este o surpriză pentru profesioniștii din MFP”, a adăugat Cîțu.

Și Viorica Dăncilă a știut despre deficit

„Și nu doar Eugen Teodorovici a fost avertizat, a fost avertizată și Viorica Dăncilă. Tot Ministerul Finanțelor Publice a fost avertizat în iunie și apoi în septembrie, iarăși. Se pot forma așteptări privind înregistrarea unui deficit la un nivel de 4% din PIB. Veniturile sunt sub estimări”, a spus Ministrul Finanțelor Publice.

„Deci, ne aflăm în situația în care, Guvernul PSD a știut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare, deficitul ajunge la 4% la finalul anului. Și ce au făcut tot acest an? Au ascuns această informație și au mințit în Parlamentul României”, a concluzionat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel