Avertismente SUA. Huawei, contraatacă

Directorul Huawei, Guo Ping, congresul mondial al telecomunicaţiilor de la Barcelona.
Directorul Huawei, Guo Ping, congresul mondial al telecomunicaţiilor de la Barcelona.

Directorul Huawei contracarează avertismentele SUA invocându-l pe Snowden.

După ce SUA au dat de înţeles că guvernul de la Beijing ar beneficia în mod confidenţial de acces la tehnologiile companiei, gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei a contraatacat. 'PRISM(ă), PRISM(ă), spune oare/ în cine pot avea încrederea cea mai mare?' - a recitat directorul Huawei Guo Ping în timpul congresului mondial al telecomunicaţiilor de la Barcelona, referindu-se nu atât la povestea Albei ca Zăpada, cât la programul PRISM al Agenţiei naţionale pentru securitate al SUA, care colectează date prin intermediul a diverse companii americane de internet.

Guo Ping şi-a continuat atacul declarând că, dacă cineva nu înţelege ce a spus, să se ducă să-l întrebe pe Edward Snowden - cel care a dezvăluit, în 2013, respectivul program, declanşând un scandal la scară planetară. SUA au lansat presiuni asupra aliaţilor lor în încercarea de a-i determina să nu mai folosească echipamente Huawei.

Joia trecută, secretarul de stat american Mike Pompeo a afirmat că Washingtonul nu va mai putea coopera în sfera informaţiilor cu ţări care integrează tehnologii Huawei în sistemele lor de date. Australia a interzis deja accesul Huawei la reţelele sale 5G, decizie avută în vedere şi de o serie de state occidentale. Luni, directorul centrului britanic de informaţii şi securitate GCHQ, Jeremy Fleming, a avertizat împotriva riscurilor pe care le-ar presupune permiterea accesului companiilor chineze de IT la reţelele de telecomunicaţii britanice.

Citește și:

Scandalul Huawei: China aduce grave acuze Canadei

George Soros, atac la președintele Chinei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel