Avertisment pentru Viitorul. Adversara din Europa League are ambiţii mari

Florin Răvdan / 19 iul 2019 / 16:52

Adversara Viitorului Constanţa din Europa League, echipa belgiană Gent, a anunţat că are planuri mari pentru acest sezon european. 

UEFA a confirmat, joi seara, că formaţia KAA Gent va fi adversara formaţiei FC Viitorul Constanţa în turul al doilea preliminar al Europa League la fotbal, în locul formaţiei Royal Antwerp.

Decizia a fost luată în urma interzicerii echipei Mechelen, câştigătoarea Cupei Belgiei, de a participa în acest sezon al cupelor europene. Procedura disciplinară a fost epuizantă, iar Gent a avut nevoie de răbdare.

"Au fost multe incertitudini şi îndoieli. A fost o montagne russe de emoţii. Din fericire, în interesul fotbalului belgian, Mechelen nu a cerut să fie audiată de instanţele UEFA. Altfel, ar fi ţinut şi mai mult", a afirmat Michel Louwagie, managerul lui Gent.

Obiectiv ambiţios 

 

"Vom juca în cupele europene pentru al cincilea sezon consecutiv. Munca începe cu adevărat acum, fiindcă vrem să ne facem treaba în Europa League. Obiectivul e să atingem faza grupelor. Trebuie însă să ai şi puţin noroc. Anul trecut, în ultimul tur preliminar, a trebuit să jucăm cu Bordeaux, cel mai greu adversar posibil. Sperăm să avem o tragere la sorţi normală", a spus managerul lui Gent.

Prima manşă a confruntării KAA Gent - FC Viitorul va avea loc în Belgia, pe 25 iulie, iar manşa secundă, o săptămână mai târziu, la Ovidiu.