Avarie majoră la reţeaua de apă din Galaţi. Reparaţiile durează mai mult decât s-a estimat

Încă de vineri seara, oraşul Galaţi se confruntă cu o avarie majoră la reţeaua de apă. O conductă s-a spart, inundând o stradă, iar aproape jumătate dintre locuitorii oraşului au rămas fără apă până când problema va fi remediată. Oamenii au făcut deja cozi la supermarket-uri, iar stocurile de apă potabilă sunt epuizate. 

Update1:  "Complexitatea lucrărilor de remediere a avariei pe conducta Dn800mm beton din str. Stadionului c/c str. Laminoriștilor și dificultățile tehnice întâmpinate în zona de intervenție ca urmare a eroziunii excesive a armăturii tubului (care ne-a pus în situația de a suplimenta piesele executate inițial) conduc la reconsiderarea termenului de finalizare a lucrărilor, respectiv până la orele 22,00. Până la finalizarea avariei și repornirea Stației de pompare Uzina 2, continuăm să asigurăm în zona afectată cisterne cu apă. Au prioritate unitățile spitalicești și obiectivele socio-culturale", au anunţat reprezentanţii Apă Canal Galaţi. 

Update: Gălăţenii au început să se înghesuie la cisternele de apă puse la dispoziţie de cei de la Apă-Canal. Avaria ar urma să fie remediată în cursul zilei de sâmbătă, dar nu mai devreme de ora 16,00. 

Zeci de mii de gălăţeni au rămas fără apă încă de vineri seara, după ce o conductă importantă s-a spart. De mai bine de 12 ore, jumătate de oraş este afectat de această avarie şi, potrivit societăţii Apă Canal, problema va mai dura cel puţin câteva ore. 

"Societatea APA CANAL S.A. Galați aduce la cunoștință că, din cauza unei avarii survenite în această noapte pe magistrala Dn800mm în str. Stadionului c/c str.Laminoriștilor, astăzi, 31.05.2019, orele 23,20, am fost nevoiți să procedăm la oprirea funcționării Stației de pompare Uzina 2, pentru izolarea tronsonului de conductă avariată, în vederea execuției lucrărilor de remediere. Personalul societății este deja mobilizat în zonă pentru efectuarea manevrelor specifice și a lucrărilor de ridicare a avariei. Oprirea Stației de pompare Uzina 2 afectează alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor din Cartierele Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, D.Cantemir, Tiglina I,II, Mazepa I,II.
Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp", se arată într-un comunicat al societăţii. 

Lucrări de anvergură pentru remedierea avariei 

"Pentru remedierea avariei pe conducta Dn800mm beton sunt necesare lucrări de anvergură, inclusiv confecționarea unei piese speciale care trebuie montată pe conducta magistrală. Piesa va fi confecționată direct în teren, pe locația avariei. Complexitatea lucrărilor de ridicare a avariei ne determină să estimăm ca termen de finalizare orele 16,00.
Până la finalizarea avariei și repornirea Stației de pompare Uzina 2, vom asigura în zona afectată cisterne cu apă. Una este deja amplasată în str.Stadionului", mai comunică Apă Canal Galaţi. 

Stocurile de apă din magazine, pe terminate 

Mii de gălăţeni au luat cu asalt supermarket-urile din oraş, iar stocurile de apă sunt pe terminate. Reţelele de socializare sunt pline cu fotografii cu gălăţeni care stau la coadă, la casele de marcat, iar în coşuri au doar baxuri cu apă. 

Până la acest moment, primăria Galaţi  nu a emis niciun punct de vedere oficial, singurii politicieni prezenţi la locul avariei fiind cei din opoziţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel