Avalanșe pe Transfăgărășan! Imagini surprinse de drumari

Alexandru Ichim / 12 feb 2019 / 21:24
Avalanșe / căderi de zăpadă pe Transfăgărășan. FOTO: DRDP Brașov
Avalanșe / căderi de zăpadă pe Transfăgărășan. FOTO: DRDP Brașov

Traficul pe Transfăgărășan a fost blocat între Cârţişoara şi Bâlea Cascadă din cauza mai multor avalanșe, susțin reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. 

Drumarii aflați în această seară pe Transfăgărășan au surprins și fotografiat căderile de zăpadă de pe versanți. Purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, susține că traficul rutier a fost blocat, iar ulterior utilajele de deszăpezire au reușit să elibereze o bandă. 


”Deci pe Tranfăgărășan se circulă pe o bandă, deci nu e complet blocat. Pe Transfăgărășan nu se intervine pe timp de noapte tocmai din cauza pericolelor, avalanșe de exemplu, colegii vor interveni de dimineață ca să elibereze și cealaltă jumătate de drum.

Utilajele noastre cu lamă care lucrează pe DN7C și trebuie să încarce la Districtul Bâlea Cascadă, au reușit să elibereze o bandă de circulație. Dimineață o să se intervină și cu freza pentru îndepărtarea restului de zăpadă”, a mai spus Robert Elekes, purtător de cuvânt la DRDP Brașov.

 

Vezi și: 

ANM, prognoza meteo. COD GALBEN de VISCOL, zonele vizate

O stațiune turistică a rămas fără curent! Turiștii au plecat acasă