Avalanşă în munţii Făgăraş. Doi turişti îngropaţi

Avalansa
Avalansa

15 turişti au fost surprinşi de o avalanşă în munţii Făgăraş. Două persoane au fost lovite de valul de zăpadă, sâmbătă, pe un traseu de pe versantul sudic al masivulu.

Doi turişti au fost îngropaţi de zăpadă în urma unei avalanşe din zona celui de-al patrulea tunel de la cabana capra către Curtea de Argeş. Ei se aflau la aprox 500-600 de metri de şosea, conform România Tv. Este vorba de un cuplu de tineri.

Salvamont Argeş a fost sesizat imediat. La fel şi Jandarmeria care a şi trimis salvatorii în zonă. Se aşteaptă şi sosirea unui elicopter SMURD, precum şi echipaje medicale.

Turiştii se întorceau acasă. La 30-40 de km de barajul Vidraru. Victimele au fost scoase din zăpadă, iar din primele informaţii de la faţa locului a reieşit că starea lor nu este foarte gravă, urmând să fie transportate la o unitate medicală pentru o evaluare mai amănunţită.

”În masivul Făgăraş zona Capra s-a produs o avalanşă. Două persoane dintr-un grup de cca 15 persoane fiind surprinse de alunecarea de zăpadă, suferind afecţiuni medicale. Intervin salvamontiştii din Sibiu şi Argeş şi un elicopter SMURD pentru extragerea persoanelor accidentate. Salvamontiştii au pregatitaă şi o targă de transport pe zăpadă în situaţia în care recuperarea şi evacuarea celor doi nu se poate face cu elicopterul”, anunță, sâmbătă, Dispeceratul Naţional Salvamont, pe pagina de Facebook.

Salvamontiștii avertizează că temperaturile foarte ridicate de ieri si astazi favorizeaza producerea avalanselor in majoritatea masivelor din tara.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel