Autostrada Soarelui este închisă traficului auto. O ambulanţă a rămas înzăpezită

Autostrada A2 rămâne închisă și în această dimineață, dar și zeci de drumuri naţionale şi judeţene sunt, de asemenea, închise din cauza ninsorii şi a viscolului, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Autostrada A2 rămâne închisă și în această dimineață, din cauza vremii nefavorabile. Vizibilitatea este scăzută din cauza viscolului care antrenează zăpada, conform CNAIR.

Autostrada A2, închisă din cauza ninsorii:

- de la km 10+600m (București) - km143 (Fetești)

- Cernavodă (km 160) – Constanța ( km 212).

O ambulanţă a rămas înzăpezită

De asemenea, douăzeci de localităţi din judeţul Constanța sunt fără electricitate, iar după ora 5,00 au fost închise DN 2A şi autostrada A2 pe tronsonul Constanţa - Cernavodă, din cauza vântului puternic şi a zăpezii, a informat, joi dimineaţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

"20 localităţi au rămas fără energie electrică, fiind afectaţi 9.968 de clienţi. Începând cu ora 5,15 s-a închis drumul DN 2A", au transmis reprezentanţii ISU Constanţa.

Conform sursei citate, o ambulanţă a rămas înzăpezită la Mircea Vodă, intervenindu-se cu un autocamion şi o autospecială de stingere pentru scoaterea autospecialei din nămeţi. Trei maşini au derapat şi au ieşit în afara carosabilului, autovehiculele fiind scoase de lucrători de la Secţia Drumuri Naţionale Constanţa.

Viscolul a doborât 11 copaci, trei dintre aceştia căzând pe autoturisme şi opt pe carosabil.

ISU a mai intervenit pentru degajarea elementelor smulse de vântul puternic de la două schele folosite în construcţii.

Drumuri naţionale închise 6 februarie 2020:


- în județul Harghita, DN12C Gheorghieni - Lacu Roșu, între kilometrii km 5 – 32 și pe DN 13B, între localitățile Bucin și Praid, din cauza căderilor de copaci pe partea carosabilă, traficul rutier a fost închis, până la remedierea situației;

- Județul Argeș, pe raza comunei Cetățeni -DN 72A de la km.49+900 m-km.50+100m orele 22.00 se închide circulației rutiere din cauza căderilor de copaci de pe versanti.In functie de condițiile meteo se va relua traficul.

- judetul Constanța, se închide DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu –Tulcea, închis viscol.

- în județul Covasna, din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, traficul este blocat pe DN 10 Buzău – Covasna. Traficul a fost oprit și pe DN13E Zagoni –Barcani, din cauza viscolului.

- în județul Prahova, din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, traficul este blocat pe DN1A Ploiești – Cheia(situația se va menține până în măine dimineață). Închis DN 71 Sinaia –Moroieni, viscol.

-judetul Vrancea, DN23B Măicănești – Ciorăști trafic închis din cauza viscolului.

- jud Galați, DN24 D Galați-Bârlad, trafic închis din cauza viscolului.

- în județul Călărași, din cauza viscolului traficul a fost oprit pe DN 3 Călărași - Lehliu –Fundulea, DN3A Fetești – Lehliu, DN 31 Oltenița - Călărași și pe DN 21 Călărași – Slobozia.

CNADNR anunță că mai multe zone din țară si află sub Coduri portocaliu și roșu valabile în intervalul 05.02.2020, ora 14:00 - 06.02.2020, ora 08:00, coduri ce vizează intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei!

În zonele vizate de codul roșu (județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea și zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău), vizibilitatea va fi redusă spre zero, vântul va bate la rafală cu 100-120 km/h, iar ninsorile vor fi moderate cantitativ.

”Recomandăm conducătorilor auto să se deplaseze doar în cazuri de strictă necesitate pe drumurile aflate sub cod portocaliu și roșu, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, transmit cei de la CNADNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel