Autostrada Sebeş-Turda. Cuc: Managerul și-a asumat!

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, participa la Conferinta Organizatiei Judetene a PSD Iasi
Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, participa la Conferinta Organizatiei Judetene a PSD Iasi

Răzvan Cuc, aflat în inspecţie pe şantier, a făcut noi declarații legate de lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Când va fi dat în trafic.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda va fi dat în trafic până la sfârşitul anului, potrivit promisiunilor făcute de către conducerea firmei greceşti Aktor, constructorul acestuia, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în inspecţie pe şantie

"Managerul companiei din Grecia şi-a asumat că va aloca toate resursele necesare (...), şi-a asumat ca până la sfârşitul acestui an, indiferent de costurile sau de infuzia de capital pe care trebuie să o facă, va da în trafic acest lot", a afirmat ministrul Transporturilor.

După ce, în urmă cu două săptămâni, când stadiul fizic al lucrărilor era de 50%, Răzvan Cuc a ameninţat firma din Grecia cu rezilierea contractului, ministrul Transporturilor a spus, joi, că a avut două runde de negocieri cu actualul CEO la nivel mondial al Aktor, prezent şi el la conferinţa de presă.

"De asta a venit şi în România"

"De asta a venit şi în România, astăzi (joi n.r.), la această conferinţă de presă, pentru că s-au luat nişte măsuri care, cred, trebuie aduse la cunoştinţa opiniei publice", a spus Cuc.

Potrivit acestuia, firma grecească a redus din datoriile acumulate, în valoare totală de 35 de milioane de euro, la 5 milioane de euro, către subcontractorii români care au lucrat pe acest lot şi către furnizori, urmând ca toate firmele româneşti care au prestat pe acest şantier să-şi primească banii.

Ministrul a mai spus că i s-a prezentat, înainte de conferinţa de presă, şi graficul de finalizare a lucrărilor până la sfârşitul acestui an. El a adăugat că, de săptămâna viitoare, urmează să crească, gradual, numărul de utilaje din punctele critice.

"Este o provocare"

"Este clar că este o provocare şi pentru ei. Este o firmă care are un palmares internaţional foarte puternic şi ar fi păcat ca în România să aibă un insucces şi să piardă acest contract.(...) Eu sunt convins că au luat acest proiect în serios, aşa cum trebuie, şi vor finaliza lucrările aşa cum şi-au asumat", a declarat Răzvan Cuc.

El a menţionat că va monitoriza în continuare şantierele de autostrăzi şi că nu va pleca în concediu. În lungime de peste 24 de kilometri, lotul 2 face legătura între Alba Iulia şi Aiud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel