Autostrada Comarnic - Brașov. Declic: Orban risipește un miliard de euro. Ambele variante, revoltătoare!

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Asociația civică Declic îl acuză pe Ludovic Orban că risipește o sumă colosală de bani.

”Premierul Ludovic Orban dorește să aloce bani de la buget pentru autostrada Comarnic - Brașov. Dar această autostradă este eligibilă pentru finanțare europeană!

Avem cele mai proaste drumuri din Europa. Nu avem bani pentru proiecte mari de infrastructură rutieră, bugetul e mereu insuficient. Totuși, premierul preferă să risipească peste 1 miliard de euro în loc să facă un proiect de finanțare.

Este vorba de incompetență? Sau este adevărat că autoritățile se feresc de proiecte de finanțare nerambursabile pentru că sunt mai greu de fraudat banii europeni? Ambele variante îmi par revoltătoare.

Sunt atâtea de făcut în România cu 1 miliard de euro!

Chiar Ludovic Orban a amânat dublarea alocațiilor pentru copii pe motiv că nu sunt bani. Din taxele noastre s-ar putea construi școli, spitale sau orice pentru care nu sunt disponibile fondurile europene. Am scris o petiție prin care-i cerem premierului să facă autostrada din bani europeni. Trebuie să îți mai spun de ce e acum un moment bun să punem presiune, dacă vrem să vedem autostrada construită în timpul vieții noastre.

Urmează alegeri. În asemenea momente, politicienii sunt mult mai dispuși să asculte de cetățeni. Asta pentru că riscă să piardă voturi dacă nu o fac. Dar trebuie să fim suficient de mulți cei care îi spunem premierului să ceară bani de la UE pentru autostradă. Când va vedea o petiție semnată de zeci de mii de oameni, se va gândi la miile de potențiali alegători votând alt partid.

Semnezi și tu petiția prin care îi cerem premierului să facă autostrada din bani europeni?



Nu ar fi prima dată când Ludovic Orban răspunde solicitărilor Declic. Imediat după ce a fost nominalizat ca premier i-am cerut, prin mii de mailuri, să nominalizeze un ecologist la mediu. M-a sunat să îmi spună că ne-a ascultat și că a pus un ministru cu vederi ecologiste. Haide să-l convingem și de data asta că trebuie să țină cont de părerea noastră. Dar, pentru asta, trebuie să semnezi și tu petiția.

Suntem în criză de timp, premierul a anunțat că va lua o decizie în legătură cu această autostradă în următoarele două săptămâni. În această perioadă trebuie să punem presiune pe el în toate modalitățile posibile. Primul pas este să strângem cel puțin 20 000 de semnături în dreptul petiției prin care-i cerem să facă această autostradă absolut necesară, dar să o facă din bani europeni. Semnezi și tu?

P.S. Știi cine mai spunea că această autostradă nu poate fi făcută din bani europeni? Viorica Dăncilă, în 2019. La acel moment, liberalii, prin persoana lui Siegfried Mureșan, au spus că guvernul PSD se pregătește să păgubească cetățenii de peste 1 miliard de euro. Asta pentru că proiectul putea fi finanțat din bani europeni. Astăzi, guvernul liberal face exact același lucru, se pregătește să risipească bani din buget în loc să facă un proiect european. Îi oprim? Semnează și tu petiția - facem.declic.ro/campaigns/Faceti-Autostrada-Comarnic?utm_campaign=2020-01-15.471&utm_medium=email&utm_source=blast”, a transmis Declic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel