Autostrada Centură sud Bucureşti, lucrări. CNAIR, valoare contract

Durata de realizare a contractului pentru Lotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului Bucureşti este de 42 luni, din care 12 pentru proiectare şi 30 luni pentru execuţia lucrărilor, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-un comunicat.

CNAIR şi Asocierea Aktor SA Grecia - Euro Construct Trading 98 SRL România au semnat duminică la Palatul Victoria contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului Bucureşti. Contractul este în valoare de 853,42 milioane de lei, fără TVA (echivalentul a 180 milioane euro), şi a fost semnat în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Lotul 3 al autostrăzii de Centură Bucureşti Sud va avea o lungime de aproximativ 18 kilometri şi este format din două sectoare de 15,46 kilometri, respectiv 2,5 kilometri.

Autostrada de Centură Bucureşti Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (Bucureşti - Piteşti) şi A2 (Bucureşti - Constanţa), pe coridorul IV Pan European. Traseul primului sector al Lotului 3 al autostrăzii (Km. 85+300 la Km. 100+765), începe de la intersecţia cu DN 6, în zona localităţii Bragadiru, şi se termină la intersecţia cu A1 (Bucureşti-Piteşti), lângă localitatea Dragomireşti-Vale, trecând la sud-vest de localităţile Clinceni şi Domneşti.

Vezi și: Ce trebuie să faci dacă bagi benzină în loc de motorină sau invers

Viteza de circulare pe centură

Traseul în aliniament va fi proiectat la o viteză de 140 km/h, iar în zonele unde aceasta nu este posibilă se va asigura o viteză minimă de proiectare de 120 km/h. În cadrul contractului vor fi proiectate şi executate 13 poduri şi pasaje şi un nod rutier.

Nodul rutier, de tip treflă, a fost prevăzut la intersecţia cu Autostrada Bucureşti - Piteşti (A1). Nodul rutier va fi iluminat pe timp de noapte. Geometria bretelelor nodului rutier asigură o viteză de 40 km/h pentru cele interioare şi de 60 km/h pentru cele exterioare, iar circulaţia pe bretele se va desfăşura unidirecţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel