Autorizație Iridex. Daniel Tudorache, solicitare de revocare a actului pentru APMB

Daniel Tudorache, primar Sector 1 București
Daniel Tudorache, primar Sector 1 București

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, îi solicită ministrului Mediului revocarea actului administrativ emis de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB), prin care a fost prelungită Autorizaţia Integrată de Mediu pentru CMID Iridex, act care constituie o "veritabilă agresiune" asupra bucureştenilor din zona de nord a Capitalei.

"Decizia APMB din 14 februarie a.c., de prelungire a autorizaţiei de mediu pentru Iridex, constituie o insultă la adresa acestor oameni şi o nesocotire flagrantă a cadrului legal care reglementează domeniul - Hotărârea de Guvern nr. 349/2005. Totodată, Agenţia îşi ignoră propriile constatări privitoare la nivelul poluării constante cu hidrogen sulfurat, constatări făcute încrucişat, cu două laboratoare diferite, dar care au ajuns la aceleaşi concluzii privitoare la depăşirile valorilor limită admise", precizează miercuri primarul într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Alte solicitări 

În aceeaşi scrisoare, edilul mai solicită demararea de urgenţă a procedurilor de închidere a celulelor 6 şi 7 ale depozitului Iridex, "care funcţionează fără delegare din partea Primăriei Municipiului Bucureşti încă din anul 2010", şi aplicarea "de urgenţă" a soluţiilor legale pentru obligarea Iridex la constituirea imediată a Fondului de închidere şi monitorizare post-închidere.

Potrivit sursei citate, zona de nord a Capitalei a devenit, în ultimii ani, cea mai poluată a Bucureştiului, din cauza activităţii desfăşurate de această societate.

"Mirosurile pestilenţiale ale gazelor de depozit emise de instalaţiile gropii de gunoi Iridex fac irespirabil aerul din cartierele Chitila, Bucureştii Noi, Străuleşti, Dămăroaia, Pajura şi Giuleşti-Sârbi. Sătui şi revoltaţi de perpetuarea acestei stări de fapt, oamenii din aceste cartiere ne cer nouă, autorităţilor publice, să acţionăm pentru a opri acest atentat la confortul şi la sănătatea lor", se arată în scrisoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel