Autorităţile încep demersurile legale împotriva protestatarilor de la sfârşitul săptămânii din Moscova

Autorităţile ruse au început luni demersurile legale împotriva protestatarilor care au participat la manifestaţia neautorizată, organizată de opoziţie la sfârşitul săptămânii în centrul Moscovei, informează dpa.

Un important politician din rândul opoziţiei, Ilia Yaşin, care a fost arestat în timpul protestelor, a fost reţinut în custodie pentru o perioadă de zece zile. Interzicerea de către autorităţi a participării acestuia şi a mai multor politicieni din opoziţie la alegerile municipale din capitala rusă, preconizate să aibă loc la 8 septembrie, au determinat organizarea protestului.

"Motivul acestei persecuţii este activitatea mea politică" a afirmat Yaşin."Sunt un critic stăruitor al preşedintelui [Vladimir] Putin, al primarului [Serghei] Sobianin şi al partidului [de guvernământ] Rusia Unită. Sunt o persoană căreia autorităţile vor să îi închidă gura", a mai declarat opozantul rus.

Primul caz penal deschis pe numele unuia din protestatarii arestaţi s-a bazat pe acuzaţia conform căreia protestatarul ar fi aruncat cu gunoi în ofiţerii de poliţie, informează media de stat rusă.

Delictul, atacarea unui reprezentant al legii, este pedepsit cu până la cinci ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel