Urmărește emisiunea live


Autorităţile din Congo anunţă primirea unui nou vaccin de combaterea Ebola

Autorităţile medicale congoleze au anunţat că au primit vineri 11.000 doze dintr-un nou vaccin împotriva virusului Ebola, care afectează estul Republicii Democrate Congo (RDC) de peste un an, relatează AFP, transmite Agerpres.

Departamentul de sănătate al provinciei Nord-Kivu a anunţat primirea a 11.000 doze dintre cele 50.000 de noi vaccinuri împotriva virusului Ebola furnizate de firma Johnson &Johnson, a informat Ministerul Sănătăţii din RDC în buletinul difuzat sâmbătă.

Noul vaccin vine din Belgia şi va fi utilizat în completarea primului vaccin împotriva Ebola, rVSV-ZEBOV-GF, produs de laboratorul american Merck Sharpe and Dohme, care utilizează o strategie de încercuire a zonelor infectate cu virusul Ebola.

Noul vaccin va fi folosit asupra populaţiilor din zonele neinfectate cu cea de-a 10-a epidemie de Ebola din ţară, potrivit autorităţilor.

Vineri, Jean-Jacques Muyembe, responsabilul luptei împotriva Ebola în RDC, a declarat că cel de-a doilea vaccin va fi utilizat la mijlocul lunii noiembrie într-o operaţiune desfăşurată "simultan în RDC şi Rwanda".

Declarată la 1 august 2018, actuala epidemie de Ebola este cea de-a zecea de la apariţia maladiei în 1976 şi este evaluată drept urgenţă de sănătate public de interes internaţional de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Zonele principal afectate sunt provinciile Nord-Kivu, Sud-Kivu şi Ituri şi a provocat moartea a 2.183 de persoane, dintre cele 3.272 de cazuri declarate, potrivit ultimelor cifre oficiale.

De la debutul campaniei de vaccinare, la 8 august 2018, au fost imunizate în total 245.999 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel