Autoritățile americane decid să inspecteze Boeing 737 NG, după ce mai multe fisuri s-au găsit în aeronave

Boeing 737 NG
Boeing 737 NG

Autoritățile americane au decis să ducă o anchetă mai largă asupra modelului 737 New Generation, al companiei Boeing, după ce a descoperit fisuri în mai multe aeronave folosite. Administrația Federală de Aviație a anunțat că Boeing a descoperit asemenea fisuri în timp ce recondiționa o aeronavă folosită, iar mai apoi a descoperit stricăciuni similare și la alte aeronave.

Boeing nu a anunțat, deocamdată, câte avioane vor fi supuse inspecției, dar a anunțat că va lucra împreună cu clienții săi pentru a implementa un plan de inspecții pentru modelele afectate. De asemenea, avioanele Boeing 737 Max, care au fost reținute la sol în martie după catastrofele aeriene, nu vor intra în această schemă de inspecție.

Amintim că modelul Boeing 737 Max nu s-a mai ridicat de la sol din martie, după cele două dezastre aeriene de anul trecut, din octombrie (când o cursă Lion Air s-a prăbușit, omorând 189 persoane), respectiv din martie anul acesta, când 157 persoane au murit la scurt timp după decolarea cursei Ethiopian Airlines.

Modelele care pot fi afectate de aceste fisuri sunt 737-700, 737-800 și 737-900. Printre utilizatori se numără, între altele, Tarom, Ryanair, AirEuropa, American Airlines și mulți alții. Autoritățile au cerut utilizatorilor să inspecteze flota, să repare eventualele probleme și să raporteze către producător și autoritățile administrative în cel mai scurt timp.

sursa foto https://abcnews.go.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel