Autoritățile din Belgia, neputincioase în fața unei familii de rromi

Autoritățile locale din Gent au fost obligate să sisteze lucrările de consolidare și modernizare a unei clădiri abandonate, după ce imobilul a fost ocupat cu forța de către o familie de români de etnie romă.

Potrivit vecinilor imobilului, inițial aici și-au găsit un adăpost mai mulți consumatori de droguri, care după câteva razii ale poliției au plecat de bună voie.

La scurt timp a apărut și o familie de români, de etnie romă, care a ocupat un apartament.

Somați de către autorități să părăsească clădirea, romii au declarat nu au unde să meargă împreună cu copiii minori, iar singura variantă ar fi să stea pe străzi fără un acoperiș deasupra capului.

Potrivit legislației din Belgia, este strict interzisă evacuarea unor persoane în sezonul rece, așa că autoritățile s-au văzut obligate să renunțe momentan la procesul de renovare a clădirii deoarece aceasta este acum ocupată.

Reprezentanții Primăriei din Gent au dat în judecată familia de români pe motiv că în momentul în care au intrat în imobil acesta era încuiat și astfel romii au intrat prin efracție.

Bărbatul de etnie romă le-a declarat jurnaliștilor că “într-adevăr am intrat prin efracție dar am făcut acest lucru pentru că nu mai aveam unde să stăm. Practic locuiam sub cerul liber. Noi am încercat să închiriem un apartament în zonă dar nu am putut. Eu nu am unde să lucrez iar să folosim bani din alocația copiilor ne este imposibil cu toate că primim lunar aproape 1000 de euro. Prețurile chiriilor sunt foarte mari aici.”

La rândul său, Matto Langeraert, purtătorul de cuvânt al poliției din Gent a declarat că pentru moment nu pot face nimic cu toate că actualii locatari au intrat prin efracție în clădire.

Acest lucru este pe cale să se schimbe de vreme ce Parlamentul a amendat legea astfel încât poliția să poată interveni în situația în care un imobil este ocupat prin efracție, potrivit stiridiaspora.com.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel