Auto: Fostul campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso a trecut linia de sosire la Raliul Marocului

10 oct 2019 / 09:58

Fostul campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso, care a concurat cu o maşină Toyota Hilux, a reuşit să treacă miercuri linia de sosire în Raliul automobilistic al Marocului, după o succesiune de peripeţii care au pus în dificultate participarea sa la acest test pentru viitoarea ediţie a Raliului Dakar, informează AFP.

Alonso, care l-a avut copilot pe compatriotul său Marc Coma, cvintuplu câştigător al Dakar-ului la clasa moto şi fost director sportiv al celebrei curse de anduranţă din lume, a încheiat pe locul 27 din 33 în clasamentul general după cea de-a cincea şi ultima etapă a cursei de 210 km.

Victoria a revenit sud-africanului Giniel de Villiers (Toyota), urmat de spaniolul Carlos Sainz (Buggy Mini) şi de francezul Mathieu Serradori (Century Racing CR6). Dublul campion mondial de Formula 1 (2005 şi 2006) a început cursa cu o serie de trei pene şi o jantă distrusă, fiind foarte aproape de abandon în etapa a treia, după ce maşina sa a suferit avarii în urma intrării într-un şanţ, cedând una din roţile faţă, precum şi barele de suspensie.

Alonso, care anul acesta a câştigat Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC), s-a aliniat la startul cursei marocane pentru a testa capacitatea sa de a concura la Raliul Dakar, ce se va disputa în ianuarie, pentru prima oară, în Arabia Saudită, informează Agerpres.