Auto: Formula 1 amână pentru octombrie un acord privind noul său regulament

Responsabilii Formulei 1 au anunţat, joi, că au decis să amâne pentru luna octombrie un acord privind noul regulament al Campionatului Mondial, respingând astfel termenul limită fixat pentru luna iunie, informează AFP. 

'În urma discuţiilor purtate cu ocazia Grand Prix-ului Canadei şi după reuniunea de azi (joi) de la Paris, dintre Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), Formula 1, responsabilii echipelor, directorii tehnici a celor zece echipe, furnizorul de pneuri şi un anumit număr de piloţi precum Lewis Hamilton, Nico Hulkenberg şi Alexander Wurz, s-a decis în unanimitate amânarea prezentării finale a regulamentelor tehnice, sportive şi financiare pentru Campionatul Mondial de Formula 1 pentru perioada post-2021 la finele lunii octombrie', se arată într-un comunicat.

Aceste noi dispoziţii sunt primele negociate cu grupul american Liberty Media în calitate de promotor al Formulei 1, în timp ce precedentele au fost în perioada lui Bernie Ecclestone care a prezidat timp de decenii destinele disciplinei regină a sportului automobilistic. 'Dacă principalii participanţi ai Campionatului Mondial de Formula 1 consideră că principalele obiective pentru noul regulament au fost atinse, s-a decis că un rezultat mai bun ar fi posibil dacă vom beneficia de un răgaz suplimentar pentru îmbunătăţiri şi consultări', se arată în comunicat.

Scopul acestor noi dispoziţii este, în special, diminuarea costurilor pentru echipe, o mai bună repartizare a veniturilor din Formula 1 între echipe, standardizarea anumitor componente între monoposturi. Campionatul Mondial de Formula 1 este dominat de Mercedes, care a câştigat toate titlurile din 2014 şi primele Grand Prix-uri din acest sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel