Auto - F1: Mercedes a găsit motivul pentru evoluţia sub aşteptări a lui Hamilton în calificări la Austin

Echipa Mercedes a anunţat că evoluţia sub aşteptări a campionului mondial Lewis Hamilton în calificările Marelui Premiu al SUA de la Austin a survenit ca urmare a defectării unui dispozitiv de protecţie a volanului, care a afectat performanţa monopostului german, relatează Reuters.

Hamilton a ocupat doar locul 5 în sesiunea de calificări, în timp ce coechipierul său Valtteri Bottas şi-a asigurat pole position-ul. Cursa americană s-a încheiat cu succesul finlandezului, dar Hamilton şi-a asigurat matematic al şaselea titlu de campion mondial al piloţilor prin clasarea pe locul secund.

Pe circuitul de la Austin, pilotul britanic a pornit din pole position în ultimii trei ani şi în fiecare cursă din 2014 a plecat din prima linie a grilei de start. Şeful de strategie de la Mercedes, James Vowles, a explicat că sub mâna dreaptă a lui Hamilton există un comutator rotativ care reglează frâna de motor şi că în mod normal acesta este blocat, dar că în mod accidental a fost activat.

Astfel, la fiecare viraj, pilotul acţiona accidental frâna de motor care l-a făcut să piardă din viteză la finalul turului de circuit. Hamilton a declarat după calificări că maşina nu a avut probleme şi este vina lui: Maşina nu a avut nimic, eu sunt de vină. În mod cert maşina are capacitatea de a fi în frunte, dar nu am reuşit azi. Hamilton, 34 ani, mai are un titlu mondial de cucerit pentru a egala recordul istoric de 7 titluri mondiale al germanului Michael Schumacher, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel