Austria sparge frontul UE: se opune unor noi sancțiuni împotriva Rusiei

Cancelarul Austriei critică țările Uniunii Europene care pledează pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei. Asemenea ministrului de Externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, Werner Faymann avertizează cu privire la riscul prăbușirii economiei Rusiei.

"Nu pot fi de acord cu euforia multor țări UE față de succesul sancțiunilor aplicate Rusiei. Nu văd niciun motiv de bucurie. Nu înțeleg de ce trebuie să fim mulțumiți că economia Rusiei se prăbușește", a declarat Faymann pentru ziarul Oesterreich.

Reacția șefului guvernului de la Viena a venit la o zi după reuniunea liderilor UE de la Bruxelles, acolo unde noul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, a îndemnat ca acțiunile ferme împotriva Rusiei să continue.

Social-democratul austriac a justificat sancțiunile drept "un pas de autoapărare", dar a adăugat că "scopul nostru nu poate fi înăsprirea sancțiunilor".

Ministrul german de Externe nu mai vrea sancțiuni împotriva Rusiei: "Nu trebuie îngenuncheată"

"Trebuie ca anul viitor să ne folosim mai activ rolul neutru și să încercăm negocieri de pace", a adăugate l.

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, s-a declarat vineri "îngrijorat" de faptul că Rusia ar putea fi puternic destabilizată de războiul economic cu Vestul. 

Cine crede că a îngenunchea economic Rusia va duce la o Europă mai sigură se înșală, a declarat Steinmeier într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel.

Ministrul german de Externe s-a pronunțat ferm împotriva unui nou set de sancțiuni. "Pot doar să avertizez", a punctat diplomatul, care crede că Putin plătește în prezent prețul pentru criza din Ucraina.

"Nu poate fi în beneficiul nostru ca Rusia să devină complet incontrolabilă (economic)", a spus social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel