Austria, lovitură pentru copiii români. Alexandru Petrescu: Mai mult ca oricând...

Ministrul Alexandru Petrescu a reacționat la decizia Austriei cu privire la copiii imigranților și implicit ai românilor ce muncesc pe teritoriul acestei țări. 

”Calitatea de cetatean al unui stat membru UE cu drepturi depline cat si experienta de peste 17 ani traiti in diaspora romaneasca din Marea Britanie nu ma lasa sa raman indiferent la politica Austriei privind indexarea alocațiilor pentru copiii cetățenilor din celelalte țări membre ale Uniunii care lucrează pe teritoriul statului austriac, romanii fiind implicit negativ impactati.

Injusta, incorecta si discriminatorie, actiunea Austriei aduce atingere copiilor cetatenilor rezidenti in statul austriac care reprezinta in fapt parte a viitorului Europei si totodata cetatenilor sai - parintilor acestor copii - care muncesc cinstit si platesc aceleasi taxe si impozite ca proprii cetateni ai acestui stat.

Acum mai mult ca oricand, in contextul mandatului Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene, trebuie sa ne asiguram ca aceasta actiune a Austriei nu creeaza premisele unei Europe disproportionate, care utilizeaza unitati de masura diferite pentru cetatenii ei, care se departeaza de valorile fundamentale care au stat la baza crearii Uniunii Europene.

Am convingerea ca acest subiect aflat pe agenda institutiilor europene astazi isi va gasi rezolvarea in beneficiul tuturor cetatenilor sai, cu prevalarea principiului egalităţii cetăţenilor UE şi necesitatea respectării imperativului beneficiilor similare la contribuţii egale la nivelul tuturor statelor membre” a scris ministrul Alexandru Petrescu pe Facebook. 

Austria taie alocaţiile copiilor de imigranţi. Legislativul a votat o lege care ajustează alocaţia copiilor la media naţională a ţării de domiciliu şi nu la media ţării de rezidenţă a părinţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel