Australian Open. Simona Halep, primele declarații după meciul cu Aiava: Sunt îngrijorată

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, marți, pe Destanee Aiava, calificându-se astfel în turul II la Australian Open. Bucuria a fost estompată de accidentarea suferită în timpul meciului.

"A fost destul de greu, ea a început bine meciul. În setul secund, am fost speriată un pic din cauza accidentării, dar apoi am reuşit să deschid terenul mai bine.

Sunt îngrijorată un pic, am mai avut multe accidentări înainte, o să văd cum merge după recuperare, este foarte important un tratament. Să văd cum evoluează", a declarat Simona Halep, marţi, după meci.

Meci cu emoții

Simona Halep, care anul trecut nu a reuşit să treacă de primul tur la cel dintâi turneu de Mare Şlem al anului, a obţinut victoria după o oră şi 51 de minute de joc în faţa unei adversare de 17 ani, care ocupă locul 193 în clasamentul mondial. Primul set a fost complicat pentru Halep, care a reuşit să se impună abia in tiebreak. Românca a câştigat primul ghem, pe serviciul adversarei, dar apoi a pierdut trei la rând. Aiava s-a desprins apoi la 5-2, moment în care a cerut intervenţia medicului. Pauza a fost de bun augur pentru Halep, care şi-a revenit şi a recuperat terenul pierdut, restabilind egalitatea, 5-5.

Cele două au ajuns apoi în tiebreak, unde Aiava a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Halep a făcut patru puncte la rând şi a prelat controlul, câştigând cu 7-5. Halep a început cu dreptul şi setul al doilea, a luat primul ghem, dar în ghemul al doilea, la 30-30, a alunecat şi s-a accidentat la gleznă. După ce a primit îngrijiri, liderul mondial a putut continua, a făcut break, iar apoi şi l-a consolidat (3-0). Simona a jucat în continuare exact, fără să forţeze, a profitat la maximum de erorile adversarei şi a încheiat setul cu 6-1.

[citeste si]

Cu cine joacă în turul doi

Halep şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu Eugenie Bouchard (Canada), care a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 6-3, 7-6 (5).

Bouchard a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive, precedenta victorie datând din luna august, când trecea de americanca Lauren Davis cu 6-1, 6-3, în primul tur la New Haven.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel