Australian Open 2018: "Nicio jucătoare nu a aşteptat atât de mult"

Australian Open 2018:  Nicio jucătoare nu a aşteptat atât de mult ca Wozniacki pentru a redeveni lider mondial.

Nicio jucătoare de tenis nu a aşteptat atât de mult ca daneza Caroline Wozniacki pentru a redeveni lider mondial, notează AFP după ce sportiva de origine poloneză a învins-o pe Simona Halep cu 7-6 (2), 3-6, 6-4 în finala turneului Australian Open, trecând pe primul loc al ierarhiei WTA în dauna româncei.

Wozniacki, care are 27 de ani, revine după şase ani în fruntea clasamentului WTA. Devenită sâmbătă prima daneză care se impune într-un turneu major, ea a fost liderul clasamentului WTA timp de 67 de săptămâni, de la sfârşitul lui 2010 până la începutul lui 2012, când a pierdut primul loc chiar după Australian Open. Daneza pierduse precedentele sale finale de Mare Şlem, ambele la US Open (2009 şi 2014). Ea a disputat acum al 43-lea său turneu de Mare Şlem.

Doar trei jucătoare au câştigat după mai multe încercări o astfel de competiţie. După momente dificile, daneza a revenit la cel mai bun nivel al său anul trecut, impunându-se la Masters la sfârşitul lui octombrie, cel mai important turneu câştigat de ea până la succesul de acum, de la Melbourne.

Wozniacki, domenii în care a excelat în finală

Wozniacki este faimoasă pentru felul cum acoperă suprafaţa de joc şi pentru constanţa pe care o arată pe fundul terenului, domenii în care a excelat în finală, mai ales la ultimele schimburi de mingi. Daneza nu s-a mulţumit însă cu un rol pasiv în finală, remarcă AFP. Preluând la rândul său de multe ori iniţiativa, ea a reuşit 25 de lovituri câştigătoare.

Noua campioană de la Melbourne a fost aproape să fie eliminată în turul 2 de croata Jana Fett. 'Halep a avut meciuri mai grele' până în finală, când adversara a fost 'ceva mai proaspătă', a declarat australianul Pat Cash, fost câştigător la Wimbledon, citat de BBC Halep, care salvase cinci mingi de meci în două din precedentele sale dueluri de la această competiţie, a fost afectată de probleme la piciorul stâng şi s-a plâns de ameţeală în setul 2, când a cerut intervenţia medicilor, comentează EFE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel